Webflow Conf 2024: Oppsummering av de viktigste nyhetene

Webflow Conf 2024 er over, og vi ble ikke skuffet! Dette året handler det om å gjøre webopplevelsen smartere, enklere og mer kraftfull med nyheter innen data, AI (selvfølgelig), design og ikke minst; samarbeid.

Plakat for Webflow Conf 2024
Written by

Gjennom første dag av Webflow Conf 2024 satt jeg flere ganger og sa høyt for meg selv: "Endelig". Det har nemlig kommet mange viktige og etterlengtede nyheter som betyr mye for Webflow-opplevelsen. Men det har heldigvis også kommet flere nyheter som ikke bare er etterlengtede, men som også utvider hva som er mulig å gjøre med Webflow.

1. Webflow Analyze og Optimize: Full kontroll på data og testing

Webflow lanserte to nye produkter, Analyze og Optimize.

Kanskje ikke så overraskende, har Webflow endelig kommet med sitt eget analyseverktøy. Analyze gir deg analyser rett i Webflow, uten behov for å integrere Google Analytics eller andre tredjepartsverktøy. Alt fra sidevisninger til klikk spores automatisk, og det hele er naturligvis godt koblet opp sammen med alle komponentene dine i Webflow.

Neste produkt på menyen er Optimize, et nytt produkt som lar deg kjøre A/B-tester og tilpasse brukeropplevelser i sanntid, drevet av AI. Dette betyr at du kan teste flere versjoner av innhold og personliggjøre brukeropplevelsen for hver enkelt besøkende. Webflow har tidligere annonsert dette produktet, men nå er det endelig her for alle sammen.

Når kommer det? Begge produktene er tilgjengelige som tillegg for alle Webflow-kunder allerede nå.

2. AI Assistant: Design og skriv innhold med AI

Heller ikke særlig overraskende, satser Webflow fullt på AI og avslørte sin nye AI Assistant. Denne innebygde assistenten hjelper deg med å generere sidemaler og innhold raskere. For designere kan denne AI-assistenten ikke bare opprette nye seksjoner, men seksjonene og komponentene baserer seg på ditt eksisterende design. Det betyr at komponentene ikke blir generiske maler, men at de faktisk følger nettsiden din sin identitet. Kult, ikke sant?

Når kommer det? Design-delen er tilgjengelig i beta nå, og innholds-delen er tilgjengelig for alle.

3. Velkommen, GSAP!

Webflow har nå integrert GSAP, en kraftig animasjonsbibliotek som gir deg full kontroll over animasjoner på nettstedet ditt.

Når kommer det? Allerede tilgjengelig.

4. Nye funksjoner for å bygge og administrere nettsteder

Webflow har også gjort det enda enklere å bygge og administrere nettsteder:

  • Design Systems: Nå kan du lage Component Style Variants, slik at du kan ha flere designalternativer for samme komponent. Dette sparer tid og gir mer fleksibilitet. Dette er en veldig kul funksjon som vi gleder oss til å teste mer ut.
  • CMS-forbedringer: Muligheten til å gjøre bulk-operasjoner med CMS-data (endelig!) og større CMS-nesting (endelig!) er noen av nyhetene.
  • Forms: Ny botbeskyttelse (endelig!) og forbedret innstillingspanel for skjemaer.

Når kommer det? De fleste funksjonene er allerede tilgjengelige, og noen kommer senere i år.

5. Bedre samarbeid og navigasjon

Webflow satser stort på Enterprise, og flere av nyhetene gjør det enklere for teams å samarbeide på fellesprosjekter i Webflow. Det ble introdusert flere nyttige verktøy for samarbeid, blant annet en ny redigeringsmodus for markedsførere og kunder, forbedret designgodkjenning, og en ny og mer intuitiv navigasjon som gjør det enklere for flere brukere å samarbeide på en nettside samtidig.

Når kommer det? Sidebyggeren og den nye navigasjonen er tilgjengelige allerede nå.

6. Oppdateringer for Webflow-fellesskapet

For byråer og frilansere som bygger nettsteder i Webflow for deres kunder, ble det lansert flere spennende funksjoner:

  • Client payments: Husker du gode gamle Client Billing? Nå er det tilbake i en ny og bedre drakt! Client Payments gjør det mulig for frilansere og byråer å be kundene sine om å dekke kostnader for hosting direkte via deres arbeidsområde.
  • Seamless transfers: Det blir nå enklere å overføre aktive prosjekter til andre Webflow-kontoer (endelig!). Nå slipper du endelig å kansellere den aktive Webflow-lisensen før du overfører prosjektet.
  • Template Marketplace: Flere innsikter om trender og muligheten til å selge maler utenfor Webflow Marketplace.

Når kommer det? De fleste oppdateringene er allerede tilgjengelige.

TL;DR

Webflow Conf 2024 handler om å gjøre hele nettsideopplevelsen smartere. Her er de viktigste punktene:

  • 📊 Analyze og Optimize: Innebygde analyse- og testingverktøy i Webflow, drevet av AI.
  • 🤖 AI Assistant: Generer sidemaler og innhold automatisk.
  • 🎨 GSAP-integrasjon: Avanserte animasjoner, innebygd i Webflow.
  • 🔨 Design Systems og CMS-forbedringer: Flere verktøy for mer effektiv nettsidebygging.
  • 👋 Bedre samarbeid: Ny redigeringsmodus og intuitiv navigasjon.
  • 💸 Client payments og flere fellesskapsoppdateringer.

Nysgjerrig på Webflow?

Vi er sertifiserte Webflow-eksperter og hjelper deg gjerne.

Contact us